• Havenstraat 6, Stampersgat
  • 06 487 858 54

Tarieven

Tarieven

Wat zijn de tarieven voor Aarts Diëtistenpraktijk?

Tarieven Informatie

Op deze pagina kunt u informatie vinden over de tarieven van Aarts Diëtistenpraktijk.

Vergoeding diëtist

Vanaf 1 januari 2023 werk ik bewust zonder contracten met de zorgverzekeraars.

Dit omdat zorgverzekeraars te veel het verloop van de begeleiding willen bepalen, wat de kwaliteit van de zorg benadeeld. Zorg op maat is waar ik voor sta. Daarnaast heb jij zo meer zicht op je kosten. Je krijgt geen onverwachte rekeningen, omdat de zorgverzekeraar wellicht toch besluit niet alle kosten te vergoeden. Bovendien is jouw privacy meer gewaarborgd. Zorgverzekeraars mogen bij gecontracteerde zorg inzage hebben in zorgdossiers. Door geen contract te sluiten, hebben zij geen recht op inzage in jouw dossier en wordt je privacy bewaard.

Wat betekent dit voor jou:

Het consult vindt plaats op precies dezelfde manier en na afloop ontvang je de factuur. Deze kun je vervolgens zelf indienen bij de zorgverzekeraar en afhankelijk van jouw polis ontvang je een vergoeding. Meestal is dat een deel van het bedrag. Raadpleeg je eigen zorgverzekeraar als je vragen hebt over je specifieke polis.
Daarnaast hebben veel zorgverzekeraars dieetadvisering in meer of meerdere mate opgenomen in hun aanvullende pakketten. Ook hiervoor dien je zelf in jouw polisvoorwaarden na te kijken of je voor deze aanvullende vergoeding verzekerd bent.

Er zijn nog steeds zorgverzekeraars die als voorwaarde stellen dat er een verwijzing van een (huis)arts is om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Check dit dus goed in jouw polisvoorwaarden. Wellicht kan je alsnog een verwijsbrief bij jouw (huis)arts vragen.

Eigen risico-bijdrage vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Ondanks dat de diëtistische begeleiding (gedeeltelijk) kan worden vergoed vanuit de basisverzekering, dien je er rekening mee te houden dat je een eigen risico hebt (met uitzondering van kinderen tot 18 jaar). Voor alles uit de basisverzekering, behalve een consult bij de huisarts, betaal je eigen risico. Bijvoorbeeld voor jouw medicatie, bloed- of urineonderzoek, een onderzoek in het ziekenhuis en ook de diëtist. In de basisverzekering heb je recht op 3 uur dieetbegeleiding. Het gaat hierbij om zowel directe tijd (het gesprek) als indirecte tijd (de administratie). Bij een contractvrije diëtist krijgt u 60-100% vergoed van die eerste 3 uur. Ben je aanvullend verzekerd, dan krijg je meer uren vergoed.

Tarieven

Tarief per kwartier: € 20,-

Eerste consult: 45 minuten gesprek, 30 minuten administratie.
Een vervolgconsult: 30 minuten gesprek, 15 minuten administratie

Toeslag voor huisbezoek: € 30,-

N.B. Niet nagekomen afspraak: voor een eerste consult 60,- en voor een vervolgafspraak 40,- euro. Deze kosten kunt u helaas niet bij uw verzekeraar declareren en gelden indien u uw afspraak niet tijdig (minimaal 24 uur van te voren) heeft afgezegd of zonder bericht niet bent verschenen.