• Havenstraat 6, Stampersgat
  • 06 487 858 54

Tarieven

Tarieven

Wat zijn de tarieven voor Aarts Diëtistenpraktijk?

Tarieven Informatie

Op deze pagina kunt u informatie vinden over de tarieven van Aarts Diëtistenpraktijk.

Heeft u een verwijzing van uw (huis)arts of specialist?

Bij een verwijzing van uw(huis)arts of specialist wordt de begeleiding in de meeste gevallen vanuit de basisverzekering vergoed tot een maximum van 3 behandeluren per jaar. Het gaat hierbij om zowel de directe tijd (het gesprek) als de indirecte tijd (de administratie). Meestal zijn dit 6-8 consulten per jaar. Veel aanvullende verzekeringen vergoeden (de kosten van) extra behandeluren. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Aarts diëtistenpraktijk heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten. De rekening wordt direct bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Informeer bij uw zorgverzekeraar of bij Aarts Diëtistenpraktijk of er een contract is met uw zorgverzekeraar.

In het zeldzame geval, dat er geen contract met uw zorgverzekeraar is, betaalt u mogelijk een eigen bijdrage. Deze bijdrage varieert per verzekeraar.

Per 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk. U heeft geen verwijzing meer nodig van uw arts voor de diëtist. Wat dit voor u betekent leest u hieronder. Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)U kunt zelf een afspraak maken met ons. Een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist is niet meer nodig. Als u vragen heeft over voeding en ziekte of wanneer u klachten heeft waarvan u denkt dat deze met uw eetpatroon te maken hebben, dan kunt u direct een afspraak maken met ons. Dit heet Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD).

Wilt u liever eerst met uw huisarts overleggen? Dat kan. Dan kunt u dit met uw huisarts bespreken en uw huisarts om een verwijsbrief vragen. Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak? Komt u voor het eerst bij de diëtist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een zogeheten DTD screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u bij de diëtist aan het juiste adres bent. Het hangt van meerdere factoren af of een behandeling gestart kan worden. Natuurlijk van de klacht zelf. Maar mogelijk heeft u ook andere klachten of aandoeningen die van invloed kunnen zijn op de behandeling. Zijn er twijfels, dan geeft de diëtist u het advies om contact met uw arts op te nemen of bespreekt dit, in overleg met u, zelf met de huisarts. Is de diëtist opgeleid voor DTD? De diëtist is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de diëtist u naar uw huisarts of een medisch specialist. Wie betaalt de DTD-screening? Of de DTD-screening wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeraar. Wordt de huisarts geïnformeerd? De huisarts ontvangt een rapportage van de diëtist, behalve als u aangeeft dit niet te willen.
(bron: nvd)

Vergoedt uw zorgverzekeraar de consulten niet?

Dan gelden de volgende tarieven:

Tarief per kwartier: € 18,75

Eerste consult: 45 minuten gesprek, 30 minuten administratie.
Een vervolgconsult: 30 minuten gesprek, 15 minuten administratie

Toeslag voor huisbezoek: € 27,-

N.B. Niet nagekomen afspraak: voor een eerste consult  56,25 en voor een vervolgafspraak 37,50 euro. Deze kosten kunt u helaas niet bij uw verzekeraar declareren en gelden indien u uw afspraak niet tijdig (minimaal 24 uur van te voren) heeft afgezegd of zonder bericht niet bent verschenen.